Æblegløgg og Biscotti

 

 

Æblegløgg og Biscotti
Æblegløgg og Biscotti

Æblegløgg

Denne gløgg luner helt ned i tæerne.  Den er uden alkohol og godt krydderet. 

 

1 liter æblemost, jeg har brugt en økologisk og ufiltreret

½ usprøjtet appelsin i skiver

1-2 skive frisk ingefær eller 1 tsk. stødt ingefær

1-2 stænger kanel

5 hele nelliker

4-5 stjerneanis

 

Alle ingredienser kommes i en gryde og bringes i kog. Efter 5 min. tages gryden af og gløggen skal trække minimum 1 time. Inden servering varmes gløggen og hældes gennem en sigte.

TIP: gløggen kan tilsættes rosiner og smuttede hakkede mandler på samme måde som den traditionelle gløgg, eller prøv med tørrede gojibær og smuttede hakkede mandler.

Velbekomme <3

 

Biscotti med mandler og pistacie ca. 50 stk.

Biscotti er en hård italiensk småkage, som smager bedst når det dyppes i den varme gløgg, eller andre varme drikke, inden den spises. 

Jeg har i denne opskrift brugt birkesød, som er erstatning for almindelig raffineret sukker. Ved at bruge birkesød spare du 40 % på kaloriebudgettet. Birkesød ligner almindelig sukker og har samme egenskaber.

 

150 g. birkesød

2 hele æg + en æggeblomme

50 g. blødt smør

Fintrevet skal af en usprøjtet citron

1½ tsk. bagepulver

½ tsk. vaniliepulver

½ tsk. xanthan gum

100 g. havremel

100 g. boghvedemel

50 g. fuldkornsmajsmel

200 g. mandler

75 g. pistacienødder (kan erstattes med mandler)

1 æggehvide

 

Pisk sukker, æg, smør og citron godt. Bland mel, bagepulver, vanilje og xanthan gum og sigt det i æggemassen og rør godt sammen. Rør hele mandler og nødder i. Del dejen i 3 og rul ud i pølser i samme længde som bagepladens langside og stil dem på bagepapir på pladen. Tryk dejen lidt flad, pensel med æggehvide og bag i forvarmet ovn i ca. 20 min ved 175 C varmluft. Lade afkøle i 15 min. Herefter skæres der på skrå kager ud i ca. 1½ cm tykkelse. Læg kagerne på bagepapiret og bag 10 min på hver side. Lad kagerne afkøle og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Velbekomme <3