Dosa

Dosa er små fermeterede pandekager fulde af mælkesyrebakterie, en såkaldt probiotika, som er guf til dine gode tarmbakterier. De smager lidt syrligt og det afhænger af hvor længe du lader dem fermetere, hvor syrlige de bliver. Jeg bruger disse Dosa, der hvor jeg ellers ville tage en skive rygbrød. Du kan også lave nogle Dosa som er lidt større og rulle dem med fyld og komme dem i madkassen.

Oprindelig er Dosa fra Indien og lavet af en blanding af ris og linser. Jeg har valgt at bruge linser og quinoa for at få så mange proteiner i som muligt. Du kan bruge alle former for linser og quinoa.

Dosa 10-12 små

1 dl. delikatesselinser

1 dl. sort quinoa

1 tsk. salt

1 tsk. bukkehornfrø eller fennikelfrø

Vand

Dag 1: Skyl linser og qiunoa godt og kom dem i en beholder med låg, der kan indeholder mindst 1 liter, men en åbning stor nog til at en stavblender kan komme ned i den.

Kan alle ingredienser i beholderen og hæld vand i til der er ca. 3 cm. over blandingen. Stilles på køkkenborden i 24 timer. Lad låget ligge løst på.

Dosa dag 1
Dosa dag 1

Dag 2: Fermeteringen er i fuld gang og du kan se boblerne fra gæringen. Brug en stavblender til at findele blandingen, eller brug en blender og hæld dejen tilbage i beholderen. Tilsætter evt. lidt vand, hvis den er for tyk. Lad dejen stå 1-2 dage yderligere.

Dosa dag 2
Dosa dag 2

Dag 3: Lugt til dejen. når den har en let syrlig lugt er dejen klar til at stege. Rør i dejen og lav små pandekager på en pande. Steg dem i kokosolie eller gammeldags kærnet smør. Bruger du ikke hele dejen, kan du opbevare den i køleskabet et par dage.

Dosa dag 3
Dosa dag 3