Jordskoksuppe

Jordskoksuppe
Jordskoksuppe

Josskoksuppe er fantastisk lækker, let og cremet. Jordskokker har en mild nøddesmag og de smager også godt rå i en salater. Dine tarmbakterier vil juble over denne suppe jordskoksuppe. Den indeholder inulin, som er et sukkerstof (fruto – oligosakkerider) som forhandles under navnet FOS i helsekostbutikker. Inulin er ufordøjelig fibre, et såkaldt prebiotika som får tarmbakterie (bifidobakterier og laktobacilli) til at gære og formere sig, hvilket er godt, dem vil vi gerne have mange af. Sikkerstofferne optages ikke til blodet og påvirker derfor ikke blodsukkeret, derfor er FOS et super godt sødemiddel til sukkersyge og insulinfølsomhed.  Jordskokker har tillige et højt indhold af C vitamin.

Jordskoksuppe (3 liter)

1 kg. jordskokker

vand

2 stk, / tsk. bouillon 

saften fra en ½ citron

evt. salt

evt. ½ dl. plantefløde 

Tilbehør:

  1. persilleolie – 1 dl. smags neutral olie, en god håndfuld persille, lidt salt 2 spsk. citronsaft.
  2. 2-300 g. jordskokker skures rene, skæres i skiver og steges gyldne i kokosolie på panden.

Suppen:

Jordskokkerne skures godt, så al jord kommer af, skær dem i mindre stykker. og kommes i vand med citronsaft. Sørg for at jordskokkerne lige er dækket af vand og kog dem i 10-20 til de er møre. Kom bouillon i og blend til en ensartede tyk masse. smag til med salt og evt. fløde. Serveres som her med stegte jordskokker og et godt brød til.

TIP: du kan udskifte persille med valnødder til en valnødde olie. De stegte jordskokker kan udskiftes med stegt andebryst i tynde skiver.

Velbekomme <3