Julegodter

Nøddebrud
Nøddebrud

 

  1. Nøddebrud:

200 g. mørk chokolade 70-80 % cacao

100 g. hvid chokolade eller 50 g. cacaosmør

En håndfuld forskellige nødder og mandler (jeg har brugt pistacienødder, cashewnødder og mandler) 

Lidt tørret bær fx hindbær, blåbær eller jordbær (jeg har brugt hindbær)

 

Start med at smelte 100 g. mørk chokolade i mikroovn eller over vandbad. Pas på den ikke får for meget, skal kun lige smeltes tilsæt 100 g. mørk chokolade i mindre stykker og lad den smelte i den varme chokolade ved at rører i chokoladen til det hele er smeltet. Hæld chokoladen over i en form. Smelt den hvide chokolade (på samme måde som det mørke) og hæld den ned over den mørke. Drys nødder og tørret bær over og stil koldt.

 

  1. Kokosstykker med limesmag (20-30 stykker):

1 dl. kokosolie

1 dl. kokosmælk

1½-2 dl.  kokosmel

Fint revet skal af 1-2 usprøjtet limefrugter alt efter smag.

Nip salt

200 g. mørk chokolade 70-80 % cacao

 

Smelt kokosolien i en gryde og tag gryden af varmen. Tilsæt kokosmælk, limeskal og kokosmel indtil massen har en grødet konsistens. Hæld massen i en passende form og frys i 2 timer. Tak formen ud af fryseren ½ time før chokoladen smeltes (se opskrift 1. hvordan chokoladen smeltes). Vend kokosmassen ud af formen og skær forsigtigt stykkerne ud og vend dem i chokoladen ved hjælp af 2 gafler, drys evt. med lidt kokos. Stil dem på et stykke bagepapir og til dem køligt til chokoladen er helt stiv. Opbevares i en lukket beholder på køl.

 

 

3.  Abrikosknapper

 

150 g. abrikoser (økologiske er ikke svovlbehandlet)

50-75 g. hvid chokolade eller mørk chokolade

20-25 g. pistacienødder (eller andre nødder, mandler) eller tørret bær

Chokoladen smeltes (se opskrift 1.) og abrikoserne vendes i chokoladen ved hjælp af to gafler og drysses med hakket nødder eller bær inden chokoladen er fast. Lægges på bagepapir og stilles koldt til chokoladen er fast.

Velbekomme <3